Nieuwsbrief

Brief Daniel Malawau - Negeri Lama Ambon
Chronologie van gevangenneming en martelingen

naam : Daniel Malawau (Danker)
voormalig adres : Bentas Ambon
geb.datum : 2-8-1946 te Aboru
huidig adres : gevangenis Negeri Lama op Ambon

Ik werd gevangen genomen door de politie o.l.v. Izak Risambesi (commandant) op 21 juni 2007 om 12.30 's-middags. Ik was in het bezit van stoffen in de 4 kleuren, blauw,wit, groen en rood ter voorbereiding van Harganas. Op dat moment werd ik als een beest meegesleurd.  
Aangekomen op het politiebureau werd ik gedurende 2 dagen verhoord en al een beest behandeld. Ik werd geslagen door politiemensen wiens namen ik vergeten ben. Ze sloegen me precies opmijn borst zodat ik op de grond viel.
De volgende dag stopte men een levende slang in mijn shirt. Gelukkig werd ik niet gebeten maar mijn hartslag ging flink tekeer waardoor ik misselijk werd en flauw viel.
Op 23 juli 2007 werd ik overgeplaatst naar de politiegevangenis te Tantui. Maar voordien bracht men mij naar het hoofdkwartier van de anti-terreureeenheid Densus 88. Daar werd ik weer verhoord tot middernacht en met een ontbloot bovenlichaam geslagen en vervolgens naar mijn cel gebracht.
Op 29 juli 2007 werd ik weer opgeroepen en nu in het bijzijn van de cakaleledansers en wederom geslagen.
Ik werd gedwongen op heet asfalt te kruipen vol met koeien-en eendenstront. Voortdurend geschopt met zware legerschoenen en geslagen met een ijzeren staaf zodat ik een paar dagen niet meer kon lopen.Nu nog zijn de littekens te zien op mijn been. Ook werd ik door leden van Densus 88 geslagen met een stuk hout. Men waarschuwde mij om niet de media te benaderen.
De personen die mij hebben gemarteld zijn: 1. Jefri Suniata (commandant densus 88) 2. Rob Sahertian (ondergeschikte) en 3. Rido Berhitu (ondergeschikte)
Dit is wat er met mij was gebeurd. Ik ben bereid te allen tijde verantwoording af te leggen over wat ik heb gezegd.
Moge de Heer u en uw gezinnen zegenen in onze strijd voor gerechtigheid.

Gevangenis Ambon: Daniel Malawau (Danker)  
 
Malawau
Malawau2